Ook voor sportieve vakanties moet u in Slowakije zijn!


Nationaal Park Malá Fatra heeft tientalle wandelroutes variërend van 2,5 tot 8 uur met meestal pittige trajecten. Zo kunt u wandelen door kloven met watervallen en bruggen of bergkammen met schitterend uitzicht. Het is ook een aanrader voor alpinisme. De hoogteverschillen zijn tussen de 1.000 en 1.750 meter.

  • Paragliding (afstand 10 km) per afdaling €40 en ook cursussen zijn mogelijk.
  • Tennis (afstand 5 km) €5 p.u. Aansluitend kunt u daar zwemmen (13x4m) €4,50 of voor de liefhebber een massage nemen.
  • Fitness en wellness (afstand 5 km) met 7 soorten sauna's, zoutkamer e.d.
  • Mountainbiken; achter ons huis richting het bos beginnen de trajecten. Afstanden tussen 5 en 50 km. Fietsen kunt u huren in Zilina.
  • Paardrijden op 5 km richting Belá aan de weg.

Grote zwemparadijs: Besenová, Tatralandia.

Zwembaden: Zilina, Terchová,

Kuuroorden met diverse zwembaden: Raj, Teplice, Turcianske Teplice (groot)

In ons huis vind u hierover meer informatie.

 

Het grootste wintersportgebied in Malá Fatra is op 11 km afstand.  Er is een bushalte vlak bij ons huis. Vanuit Zilina rijdt een gratis skibus.

Het is een gebied voor grote en kleine skiërs, snowboarders, free-riders, ski-alpinisten (19 km), langlaufers, hardlooproutes (22 km) en snowtubing. Er zijn 17 afdalingen met een totale lengte van 14 km. Verder 12 skiliften, 2 liftcabines en 36 sneeuwkanonnen.

Verlicht tracé van 1.500 m; er is ook avond- en nacht skiën. Langste afdaling (met zwarte piste) is 3.100 m. Groene pistes totale lengte 1.000 meter, rode pistes totale lengte 7.900 meter, zwarte pistes totale lengte 5.700 meter. De pistes liggen tussen 600 en 1.709 meter hoogte. Verhuur van materiaal, kindercrèche of lessen volgen is mogelijk.

Skipas voor 6 dagen: kinderen tot 5 jaar gratis, 6 tot 20 jaar € 99, volwassenen € 129.

 

Heeft u belangstelling voor een bepaald thema dan is daarover vast al veel informatie terug te vinden in het huis. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen, wij kunnen voor u afspraken maken voor sportactiviteiten.